Een verhaal over onafhankelijkheid, ondernemerschap en onvoorwaardelijke vriendschap


Er waren eens…. 2 kleine meisjes in een dorp in Overijssel. Zij leerden elkaar kennen op de kleuterschool en vanaf dat moment waren zij vriendinnetjes. Zij speelden met barbies, playbackten voor de spiegel de liedjes van Luv, dansten de dansjes die erbij hoorden, maakten ruzie, maakten het weer goed. Zij gingen samen naar de dorpsmavo, spijbelden samen, gingen uit, werden dronken, verliefd, fietsten samen in de sloot en raakten nooit uitgepraat.

Zij wisten na de mavo allebei nog niet zo goed wat ze wilden worden. Ze gingen werken, trouwden jong, kregen jong kinderen en verbouwden allebei een oud huis tot een paleisje. Zoals dat gaat in het leven, kregen zij ook te maken met de nodige tegenslagen. Zij gingen scheiden, moesten hun leven weer op de rit zien te krijgen, gingen studeren, begonnen een bedrijf, kochten een huis, vonden een nieuwe liefde. Zij vierden samen de hoogtepunten en vingen elkaar op tijdens de dieptepunten. Tijdens weekendjes weg fantaseerden ze erover om samen nog eens een leuke workshop te ontwikkelen, iets voor ondernemende mensen op een mooie inspirerende plek, met aansluitend een week vakantie. Ze droomden erover, lachten erom, proosten erop en raakten nooit uitgepraat. 

“Wij zijn trots op onze onafhankelijkheid en geloven dat dat de weg is naar succes" - Helga

En toen was het opeens 13 april 2019. Ze waren allebei net 50 geworden en een van hen appte: “Ik heb een idee… zakelijk en leuk te combineren met privé… jij en ik… gauw x kletsen?” Dat idee liep uit de hand. Zij ontdekten dat zij ondernemers heel wat meer te bieden hadden dan één 'leuke workshop voor ondernemende mensen op een inspirerende plek'. Zij kwamen tot de conclusie dat hun eigen ervaringen, zakelijk én privé, hadden ertoe geleid dat zij stevig en onafhankelijk in hun pumps staan. Dat gevoel gunnen zij elke ondernemer en hun kennis en ervaring dragen zij graag over. En zo ontstond Platform 9. 

“Na ruim 45 jaar vriendschap ontdekken we nu dat we elkaar ook zakelijk perfect aanvullen en versterken" - Trea

Van een appje in april 2019 tot een bedrijf met een groeiend aanbod van workshops voor én door (een groeiend aantal) ondernemers. Zij vonden niet één, maar twee inspirerende plekken, gerund door ondernemers die hun idee omarmden: De Geschilde Aardappel, het volledig nieuwe (en voor een deel nog in aanbouw) biologisch restaurant met groepsruimte aan de rand van Zwartsluis, met uitzicht op natuurgebied de Wieden. En Arriadh Hotel op een berg in Andalusië, Spanje, met uitzicht op het schilderachtige witte dorpje Arriate in het dal. Zij werden gevonden door ondernemers die geraakt zijn door de Platform 9 filosofie: onafhankelijkheid is de weg naar succes en die meedoen als Platform 9 Partner. Zo wordt het aanbod in 2020 steeds verder uitgebreid. En die twee vriendinnen? Die zijn nog lang niet uitgepraat!

Meer weten?

Dit is in vogelvlucht het verhaal van Helga de Boer en Trea ten Kate, twee ondernemende, onafhankelijke vrouwen, die stevig in hun pumps staan. Het is een verhaal over onvoorwaardelijke vriendschap, onafhankelijkheid en ondernemerschap. Wil je meer weten? Neem contact op of ga naar de website. 

 

Een greep uit het aanbod van Platform 9

  • 7 februari - Wij hebben onze 'waarom' gevonden. En jij? Begin het jaar goed met de workshop Focus op je bedrijf op 7 februari. 
  • 27 februari - In de workshop Werkende webteksten schrijven leer jij teksten schrijven voor je website die gelezen worden. 
  • 13, 14 en 15 maart - In 1 weekend je website ontwerpen, bouwen én schrijven onmogelijk? Niet met ons aanbod in Online in 1 weekend. 
  • Gun jij jezelf rust, ruimte en creativiteit om onder de Spaanse zon, met uitzicht op het witte dorpje Ariatte in het dal, met volop focus op je bedrijf je website te bouwen? Ga dan met ons mee naar Spanje van 21 t/m 27 juni.

Reageer