De lege kantoortuin


De lege kantoortuin

Maandenlang heb ik al het nieuws en elk onderzoek over de kantoortuin op de voet gevolgd. De kantoortuin kreeg jarenlang de schuld van een overvloed aan prikkels, stress en het gebrek aan focus en inspiratie. Nu is de kantoortuin leeg, werken we massaal thuis en is het probleem opgelost!

Ik heb me altijd afgevraagd of er niet iets over het hoofd gezien wordt, namelijk de invloed van de 24-uurs economie en alle afleiding die continu van je schermen spat. Op 28 februari 2020 schreef ik in een blog: “Stel dat vandaag nog elke kantoortuin in Nederland afgebroken wordt, is dan de ellende voorbij? Ik geloof er niks van.”

Einde kantoortuintijdperk

Amper twee weken later werd met het uitbreken van het coronavirus het einde van het kantoortuintijdperk ingeluid. Althans, zo lijkt het. Of verlangen we stiekem alweer terug naar onze rumoerige kantoortuinen? Ook het (gedwongen) thuiswerken brengt de nodige frustraties met zich mee. Het komt ook thuis allemaal neer op structuur, concentratie en inspiratie. Ook op de thuiswerkplek kunnen je collega’s nog steeds net zo hard tegen je aan ouwehoeren als in de kantoortuin: via Whatsapp, e-mail en tijdens Zoom- en Team-meetings. Je bent nog steeds 24/7 bereikbaar en ondertussen eist het thuisfront ook je aandacht op. 

We willen allemaal structuur en hiërarchie

Ik geloof dat iedereen die schrijft behoefte heeft aan offline schrijftijd, concentratie en inspiratie, maar ook structuur en tenslotte een zekere mate van hiërarchie. Misschien zelfs wel meer dan je toe wilt geven. Gewoon, iemand die erop toeziet dat je telefoon uit staat, die bepaalt wanneer er stil gewerkt moet worden, wanneer je mag overleggen en wanneer het pauze is. Zodat jij alleen maar hoeft te schrijven, je lekker kan concentreren op je werk. Dat is wat ik aanbied met de ©Bubbelmethode. Het is geen rocketscience. Je werkt volgens een strakke structuur, je telefoon gaat uit en ik ben de baas. Maar kan dat dan niet in je kantoortuin, aan je keukentafel of op je flexplek? Ja, dat kan, maar het is mijn ervaring dat dit toch het beste werkt in een groep waarbij iemand de leiding neemt en de structuur bewaakt. 

Ná corona

Is voor jou het einde van het kantoortuintijdperk aangebroken of verlang je terug naar de rumoerige kantoortuin? Hoe denk jij dat jouw werk eruit gaat zien ná corona? Ik geloof dat er tijdens en ook ná corona gewoon behoefte blijft aan focus, structuur en inspiratie. Of je nu teruggaat naar je kantoortuin, je werk toch wat vaker thuis doet of je boek schrijft op je zolderkamer. Daarom kan je vanaf 2 september weer gewoon elke 1e woensdag en 3e maandag van de maand een dag lang komen Bubbelen. Ik kan niet wachten om je (weer) te ontmoeten en te helpen om met meer concentratie en meer plezier te schrijven. Je kan je nu al aanmelden om zeker te zijn van een plek waar je lekker in je eigen bubbel je schrijfklus afkrijgt. 

Website ©Bubbelmethode

Aanmelden Bubbeldag

Reageer