7 februari: Workshops Focus op je bedrijf


"You got to find what you love. The only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking." - Steve Jobs

5 jaar Ten Kate Communicatie

Een belangrijke reden om 5 jaar geleden ontslag te nemen was dat ik weer echt met mijn vak bezig wilde zijn, dat ik wilde doen waar ik goed in was en waar mijn hart sneller van ging kloppen. De opdrachten zijn veranderd, er zijn nieuwe opdrachtgevers, plannen zijn gewijzigd en er zijn nieuwe initiatieven, maar de kern van mijn bedrijf is hetzelfde gebleven. Het omschrijft in 4 woorden wat mijn talent is, waar mijn passie ligt en waar ik op focus: 

‘Iedereen heeft een verhaal’

Ja, maar de kachel moet toch branden?

Denk je nu: “Maar wacht even. Mijn bedrijf draait toch om mijn klant, mijn opdrachtgever, mijn omzet? De kachel moet toch branden?” Jazeker, maar als je daarop focust, dan ‘loopt het niet lekker’. Als je je persoonlijke drijfveren negeert, wordt je werk er niet gemakkelijker op. Misschien ben je de focus op je bedrijf en je eigen passie in de loop van de jaren en in de waan van de dag uit het oog verloren. Ook ik ben in de afgelopen 5 jaar wel eens meegesleurd in die waan. Bijvoorbeeld door toch die ene opdracht aan te pakken, ondanks de waarschuwingssignalen van mijn onderbuik. Want ik wilde graag van dienst zijn, het bracht geld in het laatje of omdat ik het lastig vond nee te zeggen. Eind 2019 heb ik me daarom zelf ook weer eens bezig gehouden met focus op mijn bedrijf. Ik moest weer helder krijgen waar ik voor sta en waar ik voor ga en heb op basis daarvan keuzes gemaakt

Bezig zijn met wat je raakt

Je bent op je best als je bezig bent met wat je raakt en waar je in gelooft. Je klanten en opdrachtgevers zien dat, komen graag bij je en komen net zo graag nog eens terug. En nog eens. En nog eens. Of, zoals Simon Sinek het zo mooi omschrijft:

“The goal is not to do business with people who need what you have, the goal is to do business with people who believe what you believe" 

7 februari: Workshop Focus op je bedrijf

Wat is jouw passie? Waar geloof jij in? Wie is jouw ideale klant die 'gelooft wat jij gelooft'? Heb jij zin om 2020 te beginnen met deze uitdagende zoektocht? In de workshop 'Focus op je bedrijf' van Platform 9, een initiatief van Helga de Boer en mij, ga je het (her)ontdekken met inspirerende voorbeelden en vragen die je echt naar de kern brengen. Misschien voor het eerst, omdat je net begonnen bent of binnenkort start als ondernemer. Misschien omdat je al langer onderneemt, maar je echte drijfveren uit het oog verloren bent. In een groep van maximaal 6 ondernemers (her)vind je de kern van je ondernemerschap en dat helpt bij gesprekken die je voert met (potentiële) klanten en opdrachtgevers, bij het bouwen of updaten van je website, de inzet van social media en het ontwerpen van promotiemateriaal. Misschien ontdek je zelfs een nieuwe richting of kom je erachter van welke klant, dienst of product je definitief afscheid gaat nemen.

Aanmelden

 

 

Reageer