De uitkomsten van het onderzoek door De Monitor naar de kantoortuin was volop in het nieuws. Met schreeuwende koppen als ‘Werknemer lijdt in een kantoortuin’, ‘Onwerkbare kantoortuin’ en ‘De kantoortuin is ongezond’ werd de kantoortuin de grond in geboord.

Ik heb de opkomst van de flexplek, de kantoortuin en het ‘nieuwe werken’ meegemaakt ('oké boomer', zou mijn nichtje zeggen) toen ik nog in loondienst werkte bij een grote ggz-organisatie. Ik was enthousiast over het idee en de mogelijkheden. Mensen die klaagden moesten gewoon nog even wennen of waren te oud of vastgeroest om met al die nieuwigheid om te gaan. Dat vond ik.

Er waren eens…. 2 kleine meisjes in een dorp in Overijssel. Zij leerden elkaar kennen op de kleuterschool en vanaf dat moment waren zij vriendinnetjes. Zij speelden met barbies, playbackten voor de spiegel de liedjes van Luv, dansten de dansjes die erbij hoorden, maakten ruzie, maakten het weer goed. Zij gingen samen naar de dorpsmavo, spijbelden samen, gingen uit, werden dronken, verliefd, fietsten samen in de sloot en raakten nooit uitgepraat.

2019

2019 was het jaar van ideeën en Eureka-momenten. Ik besloot dat ik meer schrijfworkshops wilde geven en bedacht Always Write! In dezelfde tijd kwam mijn goede vriendin Helga met het idee om samen een leuke workshop te ontwikkelen en ik bedacht dé oplossing voor het probleem waar veel mensen op flexplekken en in kantoortuinen mee kampen: afleiding. Al die plannen kwamen min of meer tegelijk en groeiden in korte tijd alle kanten op. 

Tip: neem eens vrij van je klant. Het maakt je hoofd leeg, geeft ruimte voor nieuwe ideeën en leidt tot spannende plannen!

De vakanties zijn (voor de meesten van ons) achter de rug. We zijn weer lekker in de flow, geconcentreerd en met frisse focus aan het werk in onze kantoortuinen, op flexplekken en aan keukentafels. We laten ons niet afleiden door de geluiden van onze collega’s, mailtjes, WhatsApp berichten, de telefoon, Facebook en de reacties op onze laatste Instastory. Toch?

Heb jij (nog) geen vakantie? Hebben veel van je collega’s en klanten wel de deur achter zich dicht getrokken? Mooi, dan is het lekker rustig bij jou op kantoor en in je bedrijf en heb jij tijd om gewoon gemakkelijker te leren schrijven. En laat ik daar nou een mooie serie zomerworkshops voor hebben ingepland bij Always Write!

De Franse filosoof Blaise Pascal schreef dit in de 17e eeuw. Er is weinig veranderd. Brieven schrijven we niet meer zoveel, maar we ouwehoeren wat af in onze e-mails, op onze websites, in blogs en op social media.

Waarom is het nou zo lastig om snel je boodschap te tikken, waarbij je niks vergeet, maar ook niks teveel vermeldt? Dat komt omdat we allemaal zenders zijn. Want wat willen we graag alles aan iedereen vertellen!

Herinner jij je je eerste kennismaking met het Wereldwijde Web? Ik werd op de koffie gevraagd om Het Internet te zien. 

Ik geloof in de kracht van verhalen. Ik geloof dat verhalen de wereld een beetje mooier, een beetje wijzer en gewoon een beetje gezelliger maken. En ik geloof dat ieder mens een verhaal heeft. Ja, ik geloof nogal wat.

Pagina's