Schrijftraining


Van persbericht tot krantenkop  - najaar 2017

Een mooi artikel in de krant of op een nieuwswebsite met een pakkende kop over jouw bedrijf, je dienst of je product, dat wil je graag als ondernemer. Een goed persbericht is een middel om dat te bereiken. Maar hoe doe je dat en wat kan je zelf doen om de kans te vergroten dat jouw persbericht een krantenkop wordt? In de workshop Van persbericht tot krantenkop gaan we hiermee aan de slag. Het eerste deel van de workshop bestaat uit de theorie. Wat is eigenlijk een persbericht? Hoe zorg je ervoor dat jouw persbericht opvalt? Hoe voorkom je dat je een reclametekst schrijft in plaats van een nieuwsbericht? En heel praktisch: hoe en naar wie verstuur je je persbericht? In het tweede deel gaan we praktisch aan de slag. Je gaat je eigen persbericht schrijven. Na deze workshop ken je de basis voor het schrijven van een goed persbericht. Je gaat naar huis met een persbericht over je eigen bedrijf en je weet hoe en wanneer je dit kunt verspreiden.  

 • Tijd: 20.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
 • Datum: najaar 2017 
 • Locatie: Dr. van Deenweg 108, Zwolle
 • Aantal deelnemers: 6 - 10
 • Kosten: 65 euro inclusief koffie/thee en een drankje na afloop
 • Aanmelden of meer informatie: trea@tenkatecommunicatie.nl

Voor stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk reserveer ik twee gratis plaatsen in deze training volgens het principe 'wie het eerst komt...'. 

Schrijf voor je bedrijf - Najaar 2017 

Jouw klant wil heldere informatie. Jij wilt jouw klant overtuigen en je boodschap duidelijk overbrengen. Lastig? In de schrijftraining Schrijf voor je bedrijf leer je hoe je de boodschap van jouw bedrijf duidelijk en prettig leesbaar overbrengt op de lezer. In de schrijftraining gaat het niet over 'goed' of 'fout', maar over je schrijfstijl. Je krijgt tips, adviezen en voorbeelden die direct toepasbaar zijn in de praktijk en er is volop aandacht voor de meest voorkomende valkuilen. De training begint met de theorie. Daarna ga je schrijven. Neem daarom je laptop mee en een eigen tekst die je wilt verbeteren of bedenk een onderwerp waar je over wilt schrijven.  

 • 20.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
 • Datum: 19 april 2017 
 • Locatie: Dr. van Deenweg 108, Zwolle
 • Aantal deelnemers: 6 - 10
 • Kosten: 65 euro inclusief koffie/thee en een drankje na afloop, exclusief BTW
 • Aanmelden of meer informatie: trea@tenkatecommunicatie.nl 

Voor stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk reserveer ik twee gratis plaatsen in deze training volgens het principe 'wie het eerst komt...'. 

Schrijftraining op maat

Ondernemers kunnen prima vertellen over hun bedrijf, over het ondernemerschap, hun passie en de producten of diensten die zij leveren. Zodra het opgeschreven moet worden, gebeurt er vaak iets geks: de toon wordt formeel, zinnen worden lang en ambtelijk, er wordt complex geformuleerd en de boodschap verdwijnt in een brij van details. Wil je je schrijfvaardigheden verbeteren voor je website, artikelen, blogs, e-mails, offertes of rapportages? Ten Kate Communicatie helpt je om persoonlijker, duidelijker en prettiger leesbaar te schrijven in een training op maat. In de training vormen jouw teksten het uitgangspunt. Neem voor meer informatie of een offerte contact op. 

Klanten

Ik heb trainingen verzorgd voor onder andere het Ondernemershuis DeventerBlent ServiceWorkfitsOp de zeepkist, Hofstede Bos & Tuin, Duikbedrijf Schuite en Reis door je bedrijf